Ολοκλήρωση Πανελληνίων Εξετάσεων 2017

Σήμερα, 19.06.2017 ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τα Ημερήσια Γενικά Λύκεια με τα 2 μαθήματα γενικής παιδείας (μαθηματικά και ιστορία) που αποτελούν "κλειδί" για το άνοιγμα της 4ης ομάδας προσανατολισμού, στην οποία εντάσσονται οι Παιδαγωγικές Σχολές.  Απομένουν τώρα οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για όσους έχουν επιλέξει κάποιο/α από αυτό/α. 

Εξαίρεση αποτελούν τα σχολεία της Χίου και της Λέσβου που επλήγησαν από σεισμό και έτσι αναβλήθηκε η εξέταση κάποιων μαθημάτων (πλέον συνεχίζεται). Αξίζει να επισημανθεί ότι θα τους δοθεί ένα επιπρόσθετο ποσοστό για την εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τους εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και να ξεπεράσουν σύντομα τις όποιες υλικές αλλά κυρίως τις ψυχικές ζημίες του σεισμού.

Όπως κάθε άλλη χρονιά, έτσι και φέτος, ειδικοί και μη ειδικοί θα σπεύσουν να εκτιμήσουν τις βάσεις για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδος. Κανένας, όμως, από αυτούς δεν πρέπει να ξεχνάει την ευθύνη που έχει απέναντι στους υποψηφίους, οι οποίοι αγωνιούν αυτούς τους καλοκαιρινούς μήνες, μετά από τον κουραστικό αγώνα τους για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. 

Χρήστος Πάτσης 
Email επικοινωνίας: christos.patsis93@gmail.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κάθε τέλος είναι μια νέα αρχή

Ανάλυση Επιδόσεων στα μαθήματα Ανθρωπιστικών Σπουδών (1ο πεδίο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών)

Εκτιμήσεις Τμημάτων 2ου πεδίου - Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών