Πανελλήνιες 2018

Καλησπέρα σε όλους τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες.

Τελείωσε και φέτος ο κύκλος των Πανελληνίων με όλους τους υποψηφίους και τους κοντινούς σε αυτούς ανθρώπους, να αναμένουν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων. 

Η πιθανότερη ημερομηνία κοινοποίησης των αποτελεσμάτων είναι η Παρασκευή 29 Ιουνίου αλλά σε κάθε περίπτωση τα αποτελέσματα θα βγουν μέχρι και την Τρίτη 2 Ιουλίου.

Καλή επιτυχία εύχομαι ολόψυχα σε όλους/ες και να θυμάστε ότι το πιο κρίσιμο στοιχείο δεν είναι τόσο οι βαθμολογίες αλλά το μηχανογραφικό σας δελτίο γιατί εν τέλει αυτό που μετράει να περάσετε σε κάτι που σας αρέσει ώστε να γίνετε καλοί σε αυτό. 

Το μηχανογραφικό δελτίο το κάνουμε αγνοώντας ΕΝΤΕΛΩΣ το ύψος των μορίων μας. Η σκέψη που θα κάνετε είναι ποια τμήματα θα δήλωνα αν είχα 20.000 μόρια.
Φυσικά, δηλώνουμε όσα τμήματα μας ενδιαφέρουν, με φθίνουσα σειρά ενδιαφέροντος, και σε καμία περίπτωση δεν υπερενθουσιαζόμαστε η υποτιμούμε τα μόρια που έχουμε.

Ο χάρτης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι πλήρης, σύνθετος και σχεδόν χαοτικός, οπότε η τελευταία συμβουλή μου είναι να ψάξετε όσα περισσότερα τμήματα Πανεπιστημίων η ΤΕΙ, σύμφωνα με το πλαίσιο των ενδιαφερόντων σας.

Τέλος, σας ενημερώνω ότι το πιο πιθανό είναι να κοινοποιήσω και αυτή τη χρονιά αναλύσεις και εκτιμήσεις όσο αφορά τις βάσεις των τμημάτων ΑΕΙ της χώρας. 

Με εκτίμηση, 
Πάτσης Χρήστος

Email επικοινωνίας: christos.patsis93@gmail.com


Σχόλια

  1. πέρυσι αλλα και τα προηγούμενα χρόνια στο ischool ήσουν με διαφορά ο καλυτερος όλων στις προβλέψεις.εγω οπως και πολλοί άλλοι θα περιμένουμε με ανυπομονησία και φέτος τις προβλέψεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα περιμενω με ανυπομονησια τοσο τις αναλυσεις οσο και τις παντα ευστοχες καθε χρονο εκτιμησεις σου αγαπητε (επιτρεψε μου την χρηση του ονοματος και οχι του επιθετου σου) Χρηστο. Παντα μετρημενος και οσο το δυνατον πιο "ευστοχος". Καλη συνεχεια και καλη επιτυχια στις προβλεψεις των βασεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σας!! Δεν ξέρω αν με θυμάστε . Πέρυσι δεν είχα περάσει στη ψυχολογία Ρεθύμνου για 5 μόρια (17269). Τελικά ξαναεδωσα Συγκέντρωσα 17859. Κατά πάσα πιθανότητα είμαι μέσα στη ψυχολογία απθ σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Πως δε σε θυμάμαι! Καλή ακαδημαική σταδιοδρομία στο ΑΠΘ :)

      Διαγραφή
    4. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ πραγματικά!! Θα περιμένω και τις αναλύσεις σας. Εύχομαι κάθε χρόνο να κάνετε αυτή την υπέροχη δουλειά και μην ξεχνάμε.. Αφιλοκερδώς. Καλή συνέχεια!!

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα, χαιρόμαστε που θα κάνετε τις εκτιμήσεις σας και φέτος. Προχωρήσατε στις αναλύσεις σας? με 17563 έχω ελπίδες για Νομική Θράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω κάνει δουλειά αλλά περιμένω την κλιμάκωση. Είναι βλέπεις όλη η εικόνα που πρέπει να έχω για να κάνω ασφαλείς εκτιμήσεις. Δεν θέλω να δίνω ελπίδες η αφαιρώ ελπίδες δίχως να είμαι σχεδόν βέβαιος για κάτι!!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστούμε πολύ για την δουλειά που κάνετε και να ξέρετε ότι την εκτιμούμε. Θα περιμένουμε με ανυπομονησία τις ασφαλέστερες εκτιμήσεις σας μέρα την κλιμάκωση.

      Διαγραφή
    3. Τα στατιστικά μόλις δημοσιευτηκαν

      Διαγραφή
  5. Καλησπερα στον πλεον αξιοπιστο εκτιμητη.
    Με 18462 εφικτο Φαρμακευτικο Αθηνας?
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και Ιατρική Αλεξ/πολης - Οδοντιατρική Αθηνών μη σου πω :) Πόσο μάλλον Φαρμακευτική....με τα ταμπούνια!!!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω πολυ, 1η επιλογη ειναι η Φαρμακευτικη!

      Διαγραφή
    3. Δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Η εισαγωγή σου είναι σίγουρη.

      Διαγραφή
  6. Έγραψα 16592 μόρια.στοχευω για πληροφορική οπα.εχει 15632.ειμαι 960 μόρια πάνω.ισως είναι χαζό που ανησυχώ και ρωτάω.αλλα δεδομένου ότι ενώ οι περσινές βάσεις στα οικονομικά πέρυσι γκρεμίζονταν και η εν λόγω σχολή ανέβαινε θεωρείται πως μπορώ να μείνω και εκτός σχολής;ξέρω δν μπορείτε να έχετε ακόμη καλή άποψη αλλα εμπειρικά και μόνο τι θα λέγατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου Σπύρο, έχει μια βάση η ανησυχία σου και λόγω επιδόσεων αλλά και λόγω αυξημένης ζήτησης των τμημάτων Πληροφορικής. Δεν έχω αναλύσει ενδελεχώς ακόμα το 5ο πεδίο, αλλά εκτιμώ ότι θα περάσεις (το πιο πιθανό με σχετική άνεση) στο τμήμα προτίμησής σου :)

      Διαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρήστο με 18117 για ΝΑΥΠΗΓΏΝ ΕΜΠ τι βλέπεις (η περυσινή σου πρόβλεψη ήταν ακριβής )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περνάς με άνεση Ναυπηγούς ΕΜΠ. Μηχανολόγους θα δηλώσεις;

      Διαγραφή
    2. Προσωπική άποψη: Αν του αρέσουν τα μη ..στατικά επαγγέλματα κι έχει κάποιο ενδιαφέρον για τα πλοία, είναι πιο έξυπνη επιλογή οι ναυπηγοί από τους μηχανολόγους.
      Προβληματιζόμουν κι εγώ με το παιδί μου που δήλωσε ναυπηγούς με 19600 ωστόσο τώρα, μετά από κάτι χρόνια, βλέπω πως είναι ειδική κατηγορία, με μεράκι, όσοι πηγαίνουν εν γνώσει τους για ναυπηγοί.

      Διαγραφή
    3. Ότι και να διαλέξει το κάθε παιδί, αν το κάνει με μεράκι θα ξεχωρίσει γνωστικά, ακαδημαικά και επαγγελματικά. Κατά τα άλλα εγώ τον ρώτησα επειδή πολλά παιδία ρωτάνε για τμήματα που πιάνουν σε σχέση με την περσινή βάση, πιστεύοντας ότι δεν θα πιάσουν κάποια τμήματα ανώτερων μορίων.

      Διαγραφή
    4. ευχαριστώ για την απάντηση .

      Διαγραφή
  9. Όταν καταλήξετε στις εκτιμήσεις για τη 2η κατεύθυνση, παρακαλώ μην αφήσετε εκτός πρόβλεψης τους Χημικούς Μηχανικούς Πάτρας.
    Όπως βλέπετε από τα σχόλια έχετε κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη μας. Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτιμώ πολύ την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε. Προσπαθώ πάντα να περιλαμβάνω όσο το δυνατόν περισσότερα τμήματα, αν και με αυτό τον τρόπο βαρύνεται το έργο μου.

      Δεν θα αφήσω εκτός πρόβλεψης τους Χημικούς Μηχανικούς, όμως πρώτα περιμένουμε την κλιμάκωση.

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα σας.Γνωρίζω πως οι εκτιμήσεις ακόμα είναι δύσκολο να είναι εύστοχες,αλλά, με μια πρώτη ματια, με 18419 τι πιθανότητες έχω να εισαχθώ στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης;Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα σας.Γνωρίζω πως οι εκτιμήσεις ακόμα είναι δύσκολο να είναι εύστοχες,αλλά, με μια πρώτη ματια, με 18419 τι πιθανότητες έχω να εισαχθώ στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης;Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ δύσκολο να σου απαντήσω με βεβαιότητα, αλλά δυστυχώς οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ σου. Μάλλον για Οδοντιατρική - Φαρμακευτική σε κόβω.

      Διαγραφή
  12. Συγχαρητήρια κ ευχαριστούσε για οτι κάνετε. Τι λέτε για παιδαγωγικό δημοτικής κ νηπιαγωγών Ιωαννίνων;; καθώς και για τεφαα, Κομοτηνής κυρίως, θα πεσει; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απροσδιόριστη η εκτίμηση της βάσης των Παιδαγωγικών και Νηπιαγωγών. Τα ΤΕΦΑΑ βλέπω να ανεβαίνουν.

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ για το χρονο σας!

      Διαγραφή
  13. Καλημέρα σας! Τι πιθανότητες εχω με 18.452 μόρια να περασω ιατρική Αλεξανδρούπολης ή οδοντιατρική Θεσσαλονίκης ; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οδοντιατρική ΑΠΘ έτσι όπως τα βλέπω είναι σχεδόν βέβαιο. Για Ιατρικη περιμένω κλιμάκωση.

      Διαγραφή
  14. Καλησπερα... εγραψα 18.300 και θελω να περασω στο τμημα οικονομικών επιστημών του καποδιστριακου... περσυ η βαση ηταν γύρω στα 12750... ειναι εφικτο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα σας. Που βλέπετε να κινηθεί η ιατρική Αθήνας φέτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτιμώ με τα διαθέσιμα στοιχεία που έχω ότι η Ιατρική Αθήνας "παλεύει" να παραμείνει πάνω από τα 19.000 μόρια.

      Διαγραφή
    2. Με 19.067 βλέπετε πιθανή την εισαγωγή μου; σας ευχαριστώ. Πολύ

      Διαγραφή
    3. Ασφαλώς. Θεωρώ βασικά σχεδόν βέβαια την εισαγωγή σου.

      Διαγραφή
  16. Καλησπέρα!
    Τι εννοούν όταν λένε οτι οι συγχωνεύσεις ΑΕΙ με ΤΕΙ θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά απο το να επιλέξουν οι υποψήφιοι ΤΕΙ της περιφέρειας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αυξητική τάση προς ιδρύματα των μεγάλεων πόλεων και δη της Αθήνας είναι δεδομένη. Από εκεί και πέρα είναι απροσδιόριστο αν θα αυξηθεί κατα πολύ η ζήτηση του Παν.Δυτ. Αττικής (πρώην Τει Αθήνας και Πειραιά).

      Διαγραφή
  17. Καλημέρα σας Κύριε Πατση και συγχαρητήρια για τις εύστοχες αναλύσεις σας καθώς σας παρακολουθώ από πέρσι. Με 18025 μόρια πόσο εφικτή είναι η εισαγωγή στη Φαρμακευτική Πάτρας? Ευχαριστω εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα. Γνωρίζετε πότε περίπου αναμένεται η ανακοίνωση κλιμάκωσης μορίων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανεβαίνουν σίγουρα, το πόσο θα δούμε με την κλιμάκωση.

      Διαγραφή
  20. Περνάω σε κάποια φαρμακευτική με 18.400 (ακριβώς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μελέτησα τις εκτιμήσεις σας για τις βάσεις τα 2 τελευταία χρόνια και θεωρώ πως είστε ο πλέον αξιόπιστος όχι μόνο απο το αποτελέσματος αλλά και καθώς χρησιμοποιείτε μαθηματικά/στατιστικά εργαλεία και οχι συναισθηματισμούς και χοντροκομμένες εκτιμήσεις. Προσωπικά θεωρούσα πως με την βαθμολογία μου εισάγομαι σίγουρα μόνο στην φαρμακευτική πατρών. Είναι σίγουρα ασφαλές να μιλάτε για τόσο μεγάλη πτώση ή ακόμα μόνο εικασίες γίνονται ;

      Διαγραφή
    2. Επίσης: φροντιστής μου είπε με +50 μόρια απ την περσυνή βάση είσαι οριακά. +-100 μόρια θεωρείται στατιστικό λάθος. Που να ξερα οτι η διαφορά το ενός εισαχθέντα απο τον επόμενο είναι συνήθως 1-5 μόρια...

      Διαγραφή
    3. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Δεν είμαι εδώ για να διαφωνήσω η να συμφωνήσω με δεκάδες ανθρώπων που κάνουν "εκτιμήσεις". Μελετώ στατιστικά και εξάγω κάποια συμπεράσματα, έχοντας πλέον και μια σχετική εμπειρία. Ο καθένας, κατά τα άλλα, μπορεί να λέει ότι θέλει. Επειδή σύμφωνα με τα απλά στατιστικά προσομοιώνω εμμέσως και την κλιμάκωση, θεωρώ πολύ δύσκολο να μήν πέσουν οι βάσεις σε αυτή την κλίμακα μορίων τουλάχιστον 150 μόρια.

      Διαγραφή
    4. Σας ευχαριστώ και πάλι για την δουλεία σας!

      Διαγραφή
  21. Καλημέρα και συγχαρητήρια για τη δουλειά σας!!! Έχω συγκεντρώσει 19.060 μόρια και θελω ιατρικη Αθήνας Ακούω για πτωση είναι πιθανό λέτε να μπω στην Αθήνα ; ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και είναι πιθανό. Είμαι σχεδόν βέβαιος. Περιμένω την επιβεβαίωση της κλιμάκωσης.

      Διαγραφή
    2. Περιμένουμε όλοι με αγωνία τα αποτελέσματα της μελέτης σας!!! Σας ευχαριστούμε πολύ για ό,τι κάνετε !!

      Διαγραφή
  22. Καλησπέρα κύριε Πάτση, με 17648 μπορώ να ελπίζω για χημικό ΑΠΘ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη που γίνομαι κουραστικός απλά επειδή πέρσι έχασα για ελάχιστη διαφορα τη συγκεκριμένη σχολή, το λέτε με σιγουριά δηλαδή έχω αρκετες πιθανότητες; Σίγουρα πάντα θα υπάρχουν επιφυλάξεις. Όπως και να εχει ευχαριστώ εκ των προτέρων!

      Διαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κύριε Πάτση με 18417 μόρια τι πιθανότητες έχω για Φαρμακευτική Θεσσαλονίκης με το 10%? Έχω 63 μόρια κάτω από την περσινή βάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ δύσκολα...δυστυχώς. Συνήθως το 10% στο 3ο πεδίο έχει υψηλότερες βάσεις από το περσινό 90%.

      Διαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για τη δουλειά σας! Εχω 17.630 μόρια Πιστεύετε οτι περναω σιγουρα ψυχολογια ΑΠΘ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Δεν είπα ποτέ ότι με 17.630 περνάει κάποιος σίγουρα Ψυχολογία ΑΠΘ. Είναι λίγο οριακά τα πράγματα. Με σιγουριά θα απαντήσω όταν με το καλό θα βγεί η κλιμάκωση μορίων.

      Διαγραφή
    3. NEW! Η βάση του τμήματος εκτιμάται στα 17.580-17.680 (17.630)
      Συνεπώς, είσαι οριακά αλλά μέσα :)

      Διαγραφή
  27. Καλησπέρα σας κ. Πάτση, έχετε κάποια εκτίμηση για το
    "218 Στατιστικής και Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών Σάμος ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ" ? Πέρυσι παρά την γενικευμένη πτώση στο Π2 το συγκεκριμένο είχε άνοδο 221.

    Σας Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ περίεγο τμήμα όσο αναφορά τη βάση του. Περιμένω κλιμάκωση και θα σου απαντήσω αν και μεγάλο στατιστικό σφάλμα εν σχέσει με τα άλλα τμήματα. Πόσα μόρια έχεις;

      Διαγραφή
    2. εξετάσεις έδωσε ο γιός μου, τα μόριά του είναι οριακά: 10.730

      σας ευχαριστώ και πάλι.

      Διαγραφή
  28. Γεια σας , έχω 17.358 μορια , πιστεύετε οτι έχω πιθανότητες να περάσω στο τμήμα βιολογικών εφαρμογών και τεχνολογίας στα Γιάννενα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένω την κλιμάκωση για να σου απαντήσω. Λίγο υπομονή. Ευχαριστώ

      Διαγραφή
  29. Γεια σας, φέτος έδωσα για δεύτερη φορά πανελλαδικές. Πέρσι έχασα το χημικό απθ για μόλις 3 μόρια και η απογοήτευση ήταν αρκετά μεγάλη αφου λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν κατάφερα να ακολουθήσω τη συγκεκριμένη σχολή που αποτελούσε παιδικό μου όνειρο σε κάποια άλλη πόλη. Φέτος προσπαθησα ξανά μόνος αυτή την φορά και κατάφερα να συγκεντρώσω 17644 ακριβώς δηλαδή 70 μόρια λιγότερα από την περσινή βάση του χημικου ΑΠΘ. Πιστεύετε πως θα μπω φέτος στη σχολή; Είναι κάτι που το θέλω πάρα πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρη η εισαγωγή σου στο τμήμα Χημείας του ΑΠΘ.

      Διαγραφή
    2. Καθαρά ενημερωτικά, υπάρχει πιθανότητα να ειναι κοντά η βαθμολογία μου και στο βιολογικό ΑΠΘ;

      Διαγραφή
  30. Καλησπερα! Ειναι η πρωτη φορα που γραφω στο μπλογκ σας, ειχα ξαναδωσει και περυσι και φετος εγραψα ασχημα , 11061 χωρις τα αγγλικα.... Οπως βλεπετε τα στατιστικα δεδομενα, ποιες ειναι οι προβλεψεις σας για το 4ο πεδιο? Θα ηθελα να μπω σε μιααποτις οικονομικες σχολες, ή διοικησης επιχειρησεων στην αθηνα.... Τι περιμενρετε εσεις? Πτωση ή ανοδο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά είναι η βαθμολογία σου. Αν τα πήγες καλά στα Αγγλικά σε βλέπω για το τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του ΠΔΑ.

      Διαγραφή
  31. καλησπερα
    εχω 16694 μορια

    ελπιζω στο τμημα επιστημης τροφιμων στο γεωπονικο (περυσινες βασεις 17083)
    ή στο επιστημης τροφιμων του ΠΔΑ (περυσινες βάσεις 14885)

    τι πιστευετε ? θα πεσει το γεωπονικο τοσα μόρια ή τι πιθανότητες εχει το τμημα στο ΠΔΑ να ανέβει τόσο πολύ?

    ευχαριστω πολύ για την απαντηση σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι 100% μέσα στο επιστήμης τροφίμων του ΠΔΑ.
      Όσο για τα τρόφιμα στο γεωπονικό έχεις πιθανότητες αλλά είναι οριακά τα πράγματα. Θα κριθεί από την τάξη ζήτησης καθώς και από το μείγμα ζήτησης.

      Διαγραφή
  32. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κύριε Πάτση επειδή σας θεωρώ τον πλέον αξιόπιστο εκτιμητή θα ήθελα την προβλεψή σας για μηχανολόγους και ηλεκτρολόγους μηχανικούς στην Αθήνα.Εχω 18.117 μόρια.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντώνη, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
      Η εκτίμησή μου είναι βέβαιη εισαγωγή στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ.

      Διαγραφή
  34. Γεια σας. Θα ήθελα νΑ ρωτήσω αν θα ισχύσει και φέτος το χαμηλό εισόδημα για τις μεταγραφές γιατί φοβάμΑι μήπως δεν περάσω στην πολη μου την σχολή που θέλω καο περάσω σε μια άλλη περιοχή τουλάχιστον ώστε να κάνω μετεγγραφή .. Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ισχύει. Αν έχετε εισόδημα κάτω από 3.000 ευρώ κατά κεφαλήν, παίρνετε μετεγγραφή.

      Διαγραφή
  35. Καλημέρα σας και καλή βδομάδα,

    Η κόρη μου έχει συγκεντρώσει 17,998 μόρια στο 2ο πεδίο. Ενδιαφέρεται για τους μηχανολόγους μηχανικούς. Πόσες πιθανότητες έχει για την Αθήνα? έχει 166 μόρια λιγότερα από τις περσινες βασεις. Σας ευχαριστω εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς, δεν έχει πάρα πολλές. Τα μόρια της κόρης σας ισοδυναμούν περίπου με 18.080 περσινά, αν συνυπολογίσει κανείς την σωρρευτική αύξηση 14 θέσεων τότε θαρρώ πως κρατώντας τη ζήτηση σταθερή η κόρη σας θα την χάσει την σχολή για περίπου 40-60 μόρια. Σε κάθε περίπτωση, περνάει στην επόμενή της επιλογή.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Εκεί το υπολόγισα και εγώ μετά την κλιμάκωση.....δυστυχώς .... σας ευχαριστώ πολύ

      Διαγραφή
  36. Καλημἐρα, κὐριε Πἀτση, και συγχαρητἠρια για τη δουλειἀ σας και για το ενδιαφἐρον σας για τὀσους ανθρὠπους που αγωνιοὐν. Ο γιος μου συγκεντρὠνει 17027 μὀρια και ενδιαφἐρεται για το τμἠμα Χημικὠν Μηχανικὠν στη Θεσσαλονἰκη ἠ στην Πἀτρα. Ἐχει πιθανὀτητες για Θεσσαλονἰκη; Περνἀει στην Πἀτρα; Ευχαριστοὐμε πολὐ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αγαπητέ Χρήστο, θα ήθελα τη βοήθεια σου στο ακόλουθο θέμα: ο γιός μου - υποψήφιος στο 1ο πεδίο με 14666 μόρια - δεν έχει συμπληρώσει ακόμα το μηχανογραφικό του επειδή ακριβώς δεν μας είναι ξεκάθαρο το θέμα σχετικά με τη δυνατότητα μετεγγραφής του..

    Συμμετείχε με το 90% στις Πανελλαδικές εξετάσεις και η αδερφή του σπουδάζει στο ΑΠΘ.. Είμαστε τρίτεκνοι οικογένεια και το οικογενειακό μας εισόδημα είναι συνολικά 12.900 € (2580/άτομο).. Σε αυτή την περίπτωση δικαιάται την μετεγγραφή ούτως ή άλλως? Οι μετεγγραφές των αδερφών δηλαδή (που πληρούν τα κριτήρια) γίνονται για όλους τους δικαιούχους ανεξαιρέτως ή για ποσοστό δικαιουμένων ανά σχολή (στις κανονικές μετεγγραφές με μοριοδότηση, καλύπτεται ένα 15% των θέσεων ανά σχολή). Τα αδέρφια δηλαδή είναι βέβαιο ότι παίρνουν τη μετεγγραφή ή υπάρχει περιορισμός στις θέσεις ανά σχολή?

    Ευχαριστώ για την απάντηση.. Καλή συνέχεια στο έργο σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να δηλώσει τμήματα σύμφωνα με την επιθυμία του, αρκεί να υπάρχει αντίστοιχο τμήμα στη Θεσσαλονίκη.

      Διαγραφή
  38. Συλλογισμος: Δυσκολια ιδια του 2017 εαν και δεν ισχυει μετα τα στατιστικα. Ιδιος αριθμος εισακτεων στις ιατρικες αρα βασεις ιδιες με 2017. Στις επομενες ομως κατα σειρα προτιμησης σχολες ας πουμε μεχρι Φυσικοθεραπειες (αυτες δεν αλλαζουν πατροπαραδοτα), μονο προστεθηκε περσυ και το χημικο, εχουμε μια αυξηση εισακτεων που νομιζω ειναι καπου τα 280 ατομα,δεν θα εχουμε μια σταδιακη πτωση βασεων που ουσια η βαση Φυσικοθεραπειας Αθηνων θα γινει η βαση Φυσικοθεραπειας Θεσ/νικης ή και Επιστημης τροφιμων δηλαδη 17100 περιπου;Ας προσθεσουμε και τα στατιστικα τοτε βλεπουμε Την Φυσικοθεραπεια Αθηνας στην βαση Νοσηλευτικης Σπαρτης ή Γεωπονιας Θεσ/νικης.Φαινεται λογικο λοιπον πτωση ιση ή μεγαλυτερη των 600 μοριων σ αυτες τις κατω σχολες. Βεβαια στις ποιο πανω σταδιακη πτωση.Δεν εχω παρα να συμφωνησω μαζι σου οτι η Ιατρικη Αθηνας χαιδευει τα 19000 μορια οπως πολλες φορες συμφωνουσα μαζι σου το 2016, που λεγαμε οτι με 18929 ετοιμαζα βαλιτσες για Πατρα. Ο Αποριας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πιο σύνθετο απ'όσο το παρουσιάζεις, και δεν καταλαβαίνω από που προκύπρουν αυτές οι μεγάλες πτώσεις αλλά σε κάθε περίπτωση μπράβο για την προσπάθεια.

      Διαγραφή
  39. με 17268 μόρια τι πιθανότητες έχω για 10 % φέτος για χημικό
    Σας ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δύσκολα τα πράγματα, δεν θα στο κρύψω. Οι βάσεις στη 1η χρονιά του 10% του 3ου πεδίου είναι υψηλότερες από του 90%. Ελπίζω να μη συμβεί στη περίπτωσή σου, μιας και η απόσταση σου ήταν ελάχιστη από την περσινή βάση. Μην χάνεις τις ελπίδες σου.

      Διαγραφή
  40. Με 12734 στο 1ο πεδίο τι πιθανότητεςέχει η κόρη μου για παιδαγωγικό Αιγάλεω Πάτρας ή Βόλου..Ευχαριστώ πολύ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο Αιγάλεω δεν έχει Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης!Η Σχολή ονομάζεται Αγωγής και Φροντίδας στην πρώιμη παιδική ηλικία.Πρόκειται για το πρώην ΤΕΙ Προσχολικής Αγωγής Αθηνών. Οι απόφοιτοί του εργαζονται ως βρεφονηπιοκόμοι και όχι ως νηπιαγωγοί ή δάσκαλοι!
      Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης έχει στο ΕΚΠΑ,αν θέλετε Αθήνα .

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Ναι το ξέρω απλά επειδη της αρέσουν τα παιδιά εχει βαλει όλες τις σχολες.Γιαυτο ρωταμε και για το Αιγάλεω

      Διαγραφή
  41. το λογιστικης χρηματοοικονομικης του παμακ πως πιστευετε οτι θα κινηθει φετος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλησπέρα σας. Στα πόσα μόρια θα κινηθούν περίπου οι Ιατρικές σχολές για τη 2η χρονιά του 10%;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλησπέρα μια εκτίμηση για το Χημικό Αθήνας μέχρι πόσο μπορεί να πέσει η βάση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλησπερα σας κανω φετος 10% με την χρονια του 2016 δηλαδη διεκδικω το 4% των θεσεων ειχα συγκεντρωση 13530 μορια και στο χευω για το οικονομικης επιστημης του παπει σαν πρωτη επιλογη και του οδε σαν δευτερη το περσυνο 10% για την χρονια μου ειχε βαση 14005 το πρωτο και 14166 το δευτερο και τα δυο επαισαν 500 μορια και 354 αντιστοιχα απο την βαση του 90% του 2016 ποσες πιθανοτητες εχω να μπω.Απο το λιγο που το εχω ψαξει παντα στα οικονομικα στην δευτερη χρονια του 10% υπαρχει παντα μειωση κατα μο 700 μορια σε ολα τα τμηματα αλλα δεν ξερεις ποτε.
    Ευχαριστω εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Καλησπέρα κύριε Πάτση ..έδωσα 2η φορά πανελλήνιες και έγραψα 17264 στο 2ο πεδιο και 17188στο 3ο...τι πιθανότητες έχω για ΣΑΝ με τη ειδικη κατηγορία τριτέκνων και τι για ευελπίδων σώματα ? Ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλησπέρα σας, εχω συγκεντρώσει 10.255 μόρια και ενδιαφέρομαι για την διοίκηση επιχειρήσεων στη Χίο. (περσινή βάση 10.103). Υπάρχουν πιθανότητες?
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγχαρητήρια για την αξιόλογη δουλειά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Έγραψα 16.689 μόρια.Εχω ελπίδες για φιλολογία Αθήνας ή θα ανέβουν οι βάσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Καλησπέρα σας
    Η κόρη μου έγραψε 14819 μόρια και ενδιαφέρεται για το τμήμα φυτικής παραγωγής στον Βόλο, τεχνολόγων τροφίμων Δεπ και σχολή θεάτρου Θεσσαλονίκης.
    Με αυτήν την σειρά τα έχει δηλώσει.
    Θα μπορούσατε να μας πείτε την εκτίμηση σας?
    Εκτιμώ πολύ την βοήθεια που προσφέρετε αφιλοκερδώς στα χιλιάδες παιδιά.
    Συγχαρητήρια για την βοήθεια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Καλησπερα σας.Ο γιος μου εγραψε 12091 μορια και εχει δηλωσει παιδαγωγικα ολες τις σχολες, νηπιαγωγων ολες τις σχολες και ιστορικα ολες τις σχολες επισης .Με τοσα λιγα μορια ποια ειναι η εκτιμηση σας; Θα καταφερει κατι ή θα πρεπει να προσπαθησει εκ νεου την επομενη χρονια; Ευχαριστω εκ των προτερων για τη βοηθεια που μπορειται να μου προσφερεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Γειά σας έχω 6 μόρια για μεταγραφη έκανα 10 % και πέρασα στο Πανεπιστήμιο Πατρών διοίκηση επιχειρήσεων και ρωτώ μήπως μπορώ να πάρω μεταγραφή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κάθε τέλος είναι μια νέα αρχή

Ανάλυση Επιδόσεων στα μαθήματα Ανθρωπιστικών Σπουδών (1ο πεδίο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών)

Εκτιμήσεις Τμημάτων 2ου πεδίου - Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών