Ανακοίνωση Βάσεων 2018

Καλησπέρα σε όλους τους αναγνώστες,

Τελείωσε και αυτή η φουρνιά των πανελλαδικών εξετάσεων.
Εύχομαι σε όλους και σε όλες καλή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία.
Να θυμάστε ότι η "επιτυχία" και η "αποτυχία" είναι έννοιες σχετικές.
Καμιά φορά η επιτυχία μας οδηγεί σε αποτυχία και πολλές φορές η αποτυχία μας οδηγεί σε πολλές επιτυχίες.

Όσο αφορά τις εκτιμήσεις, πιστεύω τα αποτελέσματα είναι σχετικώς καλά, αν συνεκτιμήσει κανείς ότι άλλαξε όλος ο χάρτης των προτιμήσεων και ειδικά αν συγκριθούν με άλλες εκτιμήσεις. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που μετράει είναι να περάσετε εσείς σε ένα τμήμα που σας αρέσει και σας ενδιαφέρει και ας έπεσα εγώ ασύλληπτα έξω!

Με εκτίμηση,
Πάτσης Χρήστος




Σχόλια

  1. καλησπέρα σας με 17.260 το 2017 του χρονου έχω πιστευετε πιθανότητες για νομική με το 10%? Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα κύριε Χριστο!Ενδιαφέρομαι να ξαναδωσω πανελλήνιες αλλά δεν έχω κάποια στήριξη ούτε κάποια καθοδήγηση αν θα μπορούσατε να μου δώσετε κάποιες συμβουλές ή να μου υποδειξετε κάποια πράγματα θα το εκτιμούσα. basilhs95@hotmail.com

      Διαγραφή
  2. Σας ευχάριστουμε πολύ! Για την σωστή εκτίμηση (παιδαγωγικά κ προσχολικής που προσωπικά με ενδιέφεραν), την υπομονή, την ευγένεια και την κατανόηση που επιδειξατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Κύριε Πατση. Θέλω να σας συγχαρώ για την δουλειά που κάνετε και μάλιστα αφιλοκερδώς..Πέσατε μέσα στην σχολή της κόρης μου ακριβώς. Μηχανολόγοι ΕΜΠ 18033 και εσεις ειχατε 18050. Σας ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Πάτση, ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την εκτίμησή σας που μόλις έγινε βεβαιότητα για την εισαγωγή μου στην ΗΜΜΥ στο Πολυτεχνείο Κρήτης και ευελπιστώ να είναι και ανάλογη η συνέχεια για τις βάσεις των αθλητών. Από ότι είδα πολυ βιαστικά, οι εκτιμήσεις σας για τις βάσεις είναι ίσως οι πιο εμπεριστατωμένες!!! Σας ευχαριστώ και πάλι και θα τα ξαναπούμε τον Νοέμβριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Νικόλα μου!!!! Αν και σε βλέπω ΗΜΜΥ ΕΜΠ! :)
      Πρόσεξε μην επαναπαυτείς. Έχει μεγάλες απαιτήσεις το τμήμα!

      Διαγραφή
    2. Εκτιμώ ιδιαίτερα την υποστήριξη και θετική σας ενέργεια! Θα λάβω πολύ σοβαρά υπόψιν τις συμβουλές σας... όπου και αν βρεθώ τελικά! :)

      Διαγραφή
    3. Στείλε μου ένα mail να σε έχω. Και εγώ είμαι στο ΕΜΠ, οπότε μιας και θα μας έρθεις προς τα εδώ, να έχουμε επικοινωνία :)

      Διαγραφή
    4. Μόλις το έστειλα :)
      Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε πατση πέρασα ψυχολογία απθ!!!!
    Δεν έμεινα εκτός για 5 μόρια αυτή τη φορά
    Θελω να σας ευχαριστήσω για τις αναλύσεις σας, αλλά και για όλα που κάνετε για εμάς
    Καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανέβηκε κατά πολύ η ζήτηση του τμήματος αλλά παρα ταυτα είδα ότι δεν έμεινες εκτός! Καλή ακαδημαική σταδιοδρομία!

      Διαγραφή
  7. Κύριε Πάτση καλησπέρα.Συγχαρητήρια για τις εύστοχες εκτιμήσεις,καθώς και εγώ μπήκα στην Οδοντιατρική Απθ όπως είχατε εκτιμήσει.Ωστόσο θα ήθελα να σας ρωτήσω αν θεωρείτε ότιέχω κάποιες πιθανότητες για Ιατρική με το 10% του χρόνου δεδομένου ότι την έχασα για 32 μόρια?Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα , δεν πέρασα τελικά στο τμήμα μηχανικών υπολογιστών και πληροφορικής Ιωάννινα για 20 μόρια . Πέρασα όμως στο αντίστοιχο τμήμα της Κοζάνης . Θα προσπαθήσω για μεταγραφή αλλά δύσκολα τα πράγματα ,δεν έχω αδέρφια που να σπουδάζουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, ήσουν άτυχη. Αν δεν έχεις 5 (η έστω 4) μόρια από οικονομικό κριτήριο είναι δύσκολο αυτό το τμήμα επειδή έχει αντιστοιχία με Κοζάνη και Σάμο.

      Κοίταξε, αν δεις ότι δεν την παλεύεις στη Κοζάνη, κάνει 6% του χρόνου.

      Διαγραφή
    2. Έχω 5 μόρια από εισοδηματικά κριτήρια .Τωρα δεν ξέρω ,να αρχίσω να παρακολουθώ στα Ιωάννινα η να νοικιάζω σπίτι στην Κοζάνη και να περιμένω τις μεταγραφές ; Είναι μεγάλο πρόβλημα τώρα.!
      Ευχαριστώ παντός για την γρήγορη απάντηση .

      Διαγραφή
    3. Αν έχεις 5 μόρια από εισοδηματικά κριτήρια δεν νομίζω ότι αξίζει να πας Κοζάνη. Θα έρθεις μπορεί όχι κανονικά αλλά με ένσταση σιγουρα.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ πολύ και καλό βράδυ!

      Διαγραφή
    5. Η μόνιμη κατοικία τις οικογένειας μου , μου δίνει επιπλέον μόρια για μεταγραφή ?
      Γνωρίζετε κάτι σχετικά με αυτό ?

      Διαγραφή
    6. Που είναι η μόνιμη κατοικία της οικογένειάς σου; Φυσικά και γνωρίζω!

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα,
    σας ευχαριστούμε πολύ για τις εκτιμήσεις σας.
    Η κόρη μου είχε 19.038 μόρια και πέρασε στην πρώτη επιλογή της. Σίγουρα θα την θυμάστε γιατί απευθύνθηκε σε σας αρκετές φορές και εκτιμώ αφάνταστα τη σωστή κσι υποστηρικτική στις ανασφάλειές της στάση σας.
    Καλή συνέχεια,ευχαριστούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι απευθύνθηκε αλλά ήμουν σίγουρος για το αποτέλεσμα. Το άξιζε με τα χίλια είναι πολύ καλή και εξυπνη κοπέλα! Να τη χαίρεστε!

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα,
    σας ευχαριστούμε πολύ για τις εκτιμήσεις σας.
    Η κόρη μου είχε 19.038 μόρια και πέρασε στην πρώτη επιλογή της. Σίγουρα θα την θυμάστε γιατί απευθύνθηκε σε σας αρκετές φορές και εκτιμώ αφάνταστα τη σωστή κσι υποστηρικτική στις ανασφάλειές της στάση σας.
    Καλή συνέχεια,ευχαριστούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ κε Πάτση,
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για τις εκτιμήσεις σας!!!!!!! Προβλέψατε ότι θα περάσω στο Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας Λάρισας με το 4% και το ΠΕΤΥΧΑΤΕ!!!!!!!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!! ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ και για τα επόμενα παιδιά!! Να΄στε καλά!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα ήθελα να σας συγχαρώ για τις εκτιμήσεις σας, αποτέλεσμα επιπονης, σοβαρης εργασίας και μάλιστα αφιλοκερδως. Εκτιμησατε την εισαγωγή μου στην Ιατρική Πατρών. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που μου διαθεσατε και σας εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο σας. Πάντα επιτυχίες. !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η αδερφή μου έχει έρθει με μεταγραφή από το πανεπηστημιο της Κρήτης στην Πάτρα έχει το δικαίωμα να κάνει ξανά αίτηση μεταγραφής για την Αθήνα ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σας ευχαριστώ πολύ,τελικά όπως προβλέψατε,πέρασα χημικό Ιωαννίνων :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συγχαρητήρια για τις εκτιμήσεις σας κύριε Πάτση.Θα ήθελα να σας ρωτήσω. αν είναι εφικτή η μεταγγραφη μου από πληροφορική Κέρκυρας στην επιστήμη υπολογιστών ΗΡΑΚΛΕΙΟ,καθώς σπουδάζει και ο αδελφός μου Ηράκλειο ,είμαστε τρίτεκνοι, και το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 6400.Επισης η οικογένεια μου μένει Κρήτη,όμως εκτός Ηρακλείου.Περισυ από ότι είδα η βάση του τελευταίου. Στη μεταγραφή ήταν μεγαλύτερη όμως είχε 1 μόριο.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού είστε τρίτεκνοι παίρνεις 1 μόριο, από το εισόδημα παίρνεις άλλα 3 και από τον αδελφό που σπουδάζει σε άλλη πόλη από τον τόπο κατοικίας σου παίρνεις 1 μόριο. Σύνολο 5 Άρα, παίρνεις 1000% μετεγγραφή.

      Διαγραφή
  18. Κυριε Πατση συγχαρητηρια για τις προβλεψεις σας. Ειχα 18190 μορια και επιασα νομικη θεσσαλονικης. Εχασα την Αθηνα για 29 μορια. Με το 6% του χρονου πιστευετε οτι θα ερθω? Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η 2η κόρη μου πέτυχε στην αρχιτεκτονική Χανίων. Η 1η κόρη μου σπουδάζει στην ιατρική Ηρακλείου. Το οικογενειακό μας εισόδημα είναι μικρότερο των 20000€/έτος. Έχει πιθανότητες μετεγγραφής, γιατί διαφορετικά θα είναι πολύ δύσκολο να υποστηρίξω οικονομικά και 3ο σπίτι;
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Το συνολικό οικογενειακό εισόδημά μας είναι <20000€

      Διαγραφή
    2. Ναι μπορείτε να την φέρετε στο τόπο κατοικίας σας με μετεγγραφή των αδελφών αρκει η φοιτητρια ιατρικης να συναινεσαι οτι δεν θα ζητησει μετεγγραφη μεχρι το περας των σπουδων.

      Αν επιτρεπεται απο που ειστε;

      Διαγραφή
    3. Κατοικία οικογένειας και φυσικά γονέων, Αθήναι ...

      Διαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μένουν σε άλλη περιφερειακή ενότητα απο θεσσαλονίκη και κομοτηνή ναι.

      Διαγραφή
  24. Κύριε Πατση, ευχαριστούμε για τις εύστοχες προβλέψεις σας και φέτος.
    Η δεύτερη μου κόρη πέρασε νομική Κομοτηνής φέτος και η άλλη σπουδάζει στην Πάτρα. Το κατακεφαλην εισόδημα είναι μεγαλύτερο των 12.000. Δικαιούται η δεύτερη μου κόρη μετεγγραφή στον τόπο κατοικίας μας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάσει εγκυκλίου:

      Το παρόν σύστημα αφορά αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.) που σπουδάζουν σε διαφορετική Περιφερειακή Ενότητα, τόσο μεταξύ τους όσο και από την Περιφερειακή Ενότητα στην οποία οι γονείς τους διαμένουν μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας και εφόσον το κατά κεφαλήν εισόδημα του δικαιούχου-φοιτητή, εάν διαθέτει ίδιο εισόδημα, και των μελών της οικογένειάς του, για το προηγούμενο φορολογικό έτος, δεν υπερβαίνουν αυτοτελώς και τα δύο το ποσό των δωδεκάμισι χιλιάδων (12.500) ευρώ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

      Αν το εισόδημα είναι πάνω από 12.500, δεν δικαιούται μετεγγραφή.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνετε.

      Διαγραφή
  25. Κ.Πατση καλησπέρα σας... Τελικά περάσαμε Συρο.
    Σχολη Μηχανικων ΣχεδιασηΣ προϊόντων με 9606
    Σας ευχαριστούμε για τα πολύτιμα σχόλια σας
    Θερμά συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γειά σας είμαι υποψήφιος 2017 και έγραψα 10887 και έδωσα με το 10% και πέρασα Πάτρα διοίκηση επιχειρήσεων υπάρχει περίπτωση να περνώ μεταγραφή για παμακ οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων..για την μεταγραφή έχω 6 μόρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. καλησπερα με 5 μορια θα μπορεσω να παρω τη μεταγραφη απο το χημικο ηρακλειου στο χημικο της αθηνας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σου κρύβω ότι είναι δύσκολο. Γιατί δεν δηλώνεις Χημείας Πάτρας? που περνάς άνετα και είσαι και δίπλα με πιο φθηνά ενοίκια? Αλλιώς κάνε αίτηση στις εστίες του Πανεπιστημίου Κρήτης.

      Διαγραφή
  28. Σε προηγούμενο ερώτημά μου, σχετικά με το αν δικαιούται μετεγγραφής η 2η κόρη μου από αρχιτεκτονική Χανίων λόγω του ότι η 1η σπουδάζει στην Ιατρική Ηρακλείου, δεν είχα αναφέρει τον τόπο μόνιμης κατοικίας της οικογένειας που είναι η Αθήνα. Επίσης η 1η κόρη θα φοιτήσει τώρα στο 6ο έτος και δεν έχει κανένα λόγο(και διάθεση) να ζητήσει μετεγγραφή. Βλέπω ότι, μάλλον, δικαιούται μετεγγραφής, αλλά με φοβίζει η πληροφορία πως πριν μερικά χρόνια η αρχιτεκτονική Αθηνών είχε δημιουργήσει πρόβλημα μη δεχόμενη να εγγράψει μετεγγραφόμενους φοιτητές άρα πιθανόν και η αντιμετώπισή τους να γίνεται με διαφορετικό τρόπο.
    Ευχαριστώ και πάλι για την διάθεση του πολύτιμου χρόνου σας, το ενδιαφέρον και τις συμβουλές σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως έχει δείξει η ιστορία, το κράτος επιβάλλεται στις σχολές. Δεν πρόκειται να μην εγγραφεί η κόρη σας.

      Διαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δύσκολο. Βέβαια να ξέρεις ότι αν όπως υποθέτω πέρασες ΝΜΜ ΕΜΠ, είναι πολύ εύκολη η δίοδος μέσω κατατακτηρίων που σε μόνο 2,5 χρόνια παίρνεις και το πτυχίο Μ.Μ.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  32. Κ. Πάτση,
    Γνωρίζετε αν όσοι φοιτούν για 2ο πτυχίο μέσω πανελληνίων είναι δικαιούχοι φοιτητικού πάσου για μειωμενο εισιτήριο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή ο ίδιος κάνω 2ο πτυχίο, όχι δεν δικαιούμαστε φοιτητικό πάσο, παρα μόνο βιβλία από τον Εύδοξο.

      Διαγραφή
  33. Κύριε Πατση πέρασα στο τμημα μηχανολογων μηχανικων Πάτρας και θέλω να κάνω αίτηση για μετεγγραφη στο ΑΠΘ. Έχω 5μορια είναι αρκετα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κ. Πάτση , καλημέρα !!!
    Συγχαρητήρια για την εξαιρετική σας δουλειά !!
    Συνεχίστε να βοηθάτε ολούς τους μαθητές καθώς και τους γονείς αυτών .
    Καλή σχολική χρονιά στους μαθητές!
    Καλη ακαδημαικη χρονια στους φοιτητές !
    Σε εσας ευχομαι τα καλύτερα σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Κύριε Πατση καλησπέρα. Μπορείτε να μου πείτε αν το εμπ αναγνωρίζει κοινά μαθήματα από άλλες σχολες του; Πιο συγκεκριμένα αν κάποιος έχει περάσει όλα τα μαθήματα 1ου και 2ου έτους από ναυπηγους μηχανολογους μηχανικούς εμπ και περάσει με το 10% στους μηχανολογους μηχανικούς εμπ, τα μαθήματά του θα αναγνωριστουν και θα μεταφερθεί σε μεγαλύτερο εξάμηνο αντί του 1ου;;; μιας και ο αριθμός των κοινων μαθημάτων είναι μεγάλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά, αναγνωρίζονται τα κοινά μαθήματα αλλά πρέπει να κάνεις αίτηση στη γραμματεία για τα εν λόγω μαθήματα και εξαρτάται από τους καθηγητές.
      Ξεκινάς από το 1ο εξάμηνο σπουδών απο τη στιγμή που μπαίνεις με 10%.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Ναι αλλά αν τα κοινά μαθήματα που θα γνωριστούν είναι πολλά και καλύπτουν και τα 4 εξάμηνα της άλλης σχολής (νομίζω μόνο 4-5 μαθήματα είναι μη κοινά μεταξύ των δυο σχολων) υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθώ σε μεγαλύτερο εξάμηνο αντί του 1ου χρωστωντας τα μη κοινά μαθήματα;;

      Διαγραφή
    4. Γιατί τα κοινά μαθήματα είναι περίπου 10-15 ή 15-20 αν θυμάμαι καλά και μου φαίνεται παράλογο με τόσα πολλά κοινά μαθήματα να σε στέλνουν πρώτο εξάμηνο και πρώτο έτος που τα μόνα μη κοινά μαθήματα από αυτά που δεν έχει περάσει κάποιος στα 2 έτη των ναυπηγων είναι 2-3 συνολικά (για το πρώτο έτος)

      Διαγραφή
    5. Με το 10% εγγράφεσαι ΠΑΝΤΑ στο 1ο εξάμηνο σπουδών. Αυτό δεν το ορίζει η σχολή αλλά το υπουργείο. Μόνο ΕΚ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ η μέσω κατατακτηρίων μπορείς να εγγραφείς σε μεγαλύτερο εξάμηνο.

      Για όλα τα κοινά μαθήματα θα τα αντιστοιχίσεις μέσω της γραμματείας και κατόπιν συνεννοήσεως με τους καθηγητές. Από εκεί και πέρα, μπορείς να ρωτήσεις αν μπορείς να δηλώσεις μαθήματα επόμενων ετών ώστε να το εξισορροπήσεις.

      Διαγραφή
    6. Αυτό με την δήλωση μαθημάτων από επόμενα έτη είναι μια λύση, απλά θεωρώ ότι ο νόμος μπορεί να επιτρέπει να κάνω αυτό που ρωτάω αφού ορίζει ότι:
      Άρθρο 35: Αναγνώριση μαθημάτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
      1. Από το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές που εισάγονται σε Τμήμα των Πανεπιστημίων ή Τ.Ε.Ι. ή στις Ανώτατες εκκλησιαστικές Ακαδημίες, να αναγνωρίσουν μαθήματα τα οποία έχουν διδαχθεί και εξεταστεί επιτυχώς στο Τμήμα προέλευσης τους.
      2. Η αναγνώριση των μαθημάτων, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, πραγματοποιείται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ή του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Τμήματος, κατά περίπτωση και οι φοιτητές απαλλάσσονται από την εξέταση των μαθημάτων ή των ασκήσεων του προγράμματος σπουδών του Τμήματος υποδοχής που διδάχθηκαν στο Τμήμα προέλευσης και δύνανται να ενταχθούν σε διαφορετικό εξάμηνο από αυτό της εγγραφής τους.
      (άρα και σε μεγαλύτερο εξάμηνο)

      Διαγραφή
    7. Δηλαδή θα γραφτώ στο 1ο εξάμηνο προφανώς, αλλά μάλλον γίνεται, αν τα κοινά μαθήματα που θα αναγνωριστουν να είναι αρκετά, να ενταχθω σε μεγαλύτερο εξάμηνο (όπως λέει και το άρθρο)

      Διαγραφή
    8. Καλά το τι δύναται, διαφέρει από την πράξη.
      Μέχρι πρότινος το ΕΜΠ δεν αναγνώριζε μαθήματα καν από το 10%....

      Όπως και να έχει, γιατί δεν παίρνεις στη γραμματεία των Μηχανολόγων ΕΜΠ να ρωτήσεις?

      Διαγραφή
  36. Κυριε Πατση καλημερα. Συγχαρητηρια για τις ευστοχες και ακριβεις εκτιμησεις σας. Ο γιος μου περασε με 10.005 μορια στην διοικηση επιχεορησεων στη χιο. Θα ηθελα να σας ρωτησω το εξης. Ο συζυγος μου παιρνει στνταξη ως θυμα τρομοκρατικης ενεργειας. Εχει ποσοστο αναπηριας 80%. Γνωριζουμε οτι το παιδι δικαιουται να μεταγραφει εκτος ποσοστωσης 15% . Ξερετε αν μπορει να επιλεξει συγκεκριμενη σχολη; θελει το ΟΔΕ του ΟΠΑ. Επισης γνωριζετε αν η αιτηση θα γινει την ιδια περιοδο με τις υπολοιπες μετεγγραφες και αν η εφαρμογη στην οποια θα γινει η σιτηση ειναι η ιδια η ξεχωριστη; Τελος θα μπορει να παρακολουθει τα μαθηματα στην αθηνα ως "επισκεπτης" πριν την ολοκληρωση της διαδικασιας των μετεγγραφων; Υπαρχει περιπτωση να αρνηθουν στο παιδι την μεταγραφη; Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡ. 7 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 21 ΤΟΥ Ν. 4332/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Τα τέκνα των θυμάτων της τρομοκρατίας, που αναφέρονται στην παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 1897/1990 (Α ́ 120), τα οποία έχουν δικαίωμα μετεγγραφής στην πόλη που ο γονέας ή ο έχων την επιμέλεια δηλώνει ως μόνιμη κατοικία του, ή σε περίπτωση που δεν υπάρχει αντίστοιχο Τμήμα ή Σχολή, στην πλησιέστερη πόλη εντός της ιδίας περιφέρειας, όπου λειτουργεί αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα. Παιρνει ο γιός σας κατ εξαίρεση μετεγγραφώ χωρίς ποσόστωση.

      Διαγραφή
    2. Ναι, μπορεί να κάνει μετεγγραφή στο ΟΔΕ του ΟΠΑ. Όχι, αν είναι πιστοποιημένα τέκνο θυμάτων τρομοκρατίας, δεν γίνεται να μην τον δεχτούν. Ναι, μπορεί κανονικά να παρακολουθεί τα μαθήματα ως επισκέπτης, δεν υπάρχουν εργαστήρια η παρουσίες στο πρώτο εξάμηνο.

      Διαγραφή
  37. Κυριε Πατση συγχαρητηρια για τις εκτιμησεις σας.Ο γιος μου οπως το ειχατε προβλεψει περασε στο προσχολικο της Ροδου,Ηθελα νας ρωτησω αν γνωριζετε το παιδι δικαιουται μεταγραφη στη θεσσαλονικη οπου δ ιαμενουμε με 4 μορια απο το εισοδηματικο,?τριμελης οικογενεια εγω και τα δυο μου παιδια το δευτερο 15 ετων,διαζυγιο στην οικογενεια συμμετοχη του πατερα μηδενικη.το εισοδημα μου ειναι 13000 και εργαζομαι με κυκλικο ωραριο στο δημοσιο,μπορω ναζητησω κατ εξαιρεση μεταγραφη μια που περα που το οικονομικο κοστος μου ειναι δυσβασταχτο το γεγονος οτι το ανηλικο παιδι θα πρεπει να μενει μονο του τις νυχτες που εργαζομαι ητα απογευματινα που σχολω στις 1100 ειναι λογος για να του τη δωσουν?μηπως να βαλω 2η επιλογη Φλωρινα που μας ειναι πιο κοντα¨?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με 4 μόρια δεν σας κρύβω ότι είναι ακατόρθωτο για θεσσαλονίκη. Με κατ'εξαίρεση μετεγγραφή, γίνονται δεκτές περίπου 20% των αιτήσεων, δεν έχετε να χάσετε κάτι με το να υποβάλλεται τα χαρτιά σας. Εγω πάντως θα σας πρότεινα να τον φέρετε πιο κοντά ώστε το παιδί να μπορεί να σπουδάσει και απο το επόμενο έτος αν δεν πάρετε την κατεξαιρεση να κάνει αίτηση στις εστίες. Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Έχει δωθει η επιμέλεια σε εσας με δικαστική απόφαση;

      Διαγραφή
    2. Ναι εχω την αποκλειστικη επιμελεια, Ανζητησουμε μεταγραφη για Φλωρινα Βολο θα την παρουμε? και αν γινει αυτο θα εχουμε δικαιωμα για την κατ εξαιρεση σαν δευτερη μεταγραφη?

      Διαγραφή
    3. Σας απαντώ εδώ για να το δείτε σε συνέχεια των μηνυμάτων.

      Αν βάλετε πρώτη επιλογή Θεσσαλονίκη τότε οπωσδήποτε να βάλετε Φλώρινα μετά και όχι βόλο διότι έχει 5 μόρια βάση το προσχολικής εκεί και το παιδί είναι αναγκαίο να έρθει πιο κοντά. Εξάλλου και η Φλώρινα έχει εστία οπότε μπορείτε να κάνετε αίτηση εκεί (από το β'εξάμηνο και μετά).

      Γενικά, σίγουρα η μία σας επιλογή να είναι η Φλώρινα.

      Η κατ'εξαίρεση γίνεται ανεξάρτητα της κανονικής και εκεί μπορείτε να επικαλεστείτε τα μη οικονομικά σας κριτήρια για να πάρει το παιδί μετεγγραφή για θεσσαλονίκη. Οι πιθανότητες, πάντως, είναι περίπου 20%.

      Διαγραφή
  38. Κύριε πατση συγχαρητήρια και από μένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Κύριε Πάτση, συγχαρητήρια για τις σωστες εκτιμήσεις που κάνατε όλο αυτό τον καιρό, οι οποίες μας βοήθησαν πολύ στις αποφάσεις μας. Πιστεύετε ότι με 18201 μορια είναι εφικτή η εισαγωγή στη Νομκη Αθήνας του χρόνου με το 6% και από ποιον παράγοντα θα εξαρτηθεί αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα θαρρώ.

      Διαγραφή
    2. Είναι καθαρά θέμα προσφοράς και ζήτησης αλλά εμπειρικά σου λεω δεν θα αντιμετωπίσεις προβλημα.

      Διαγραφή
  40. Καλησπέρα σας και σας ευχαριστώ πολύ για την προσπάθεια σας θα ήθελα να ρωτήσω αν η κόρη μου που σπουδάζει νηπιαγωγός στην Αλεξανδρούπολη θα ερθει Αθήνα που διαμένουμε επειδή ο αδελφός της πέρασε φέτος Θήβα διοίκηση εφοδιαστικής αλυσίδας και η αδερφή της πέρασε φέτος τεχνολογία τροφίμων Αργοστόλι δεδομένου ότι δεν μπορεί να πάει με την αδερφή της σε τρίτη περιφέρεια η μοναδική περιφέρεια είναι η Θεσσαλονίκη αλλά ο νόμος λέει όχι επειδή το κατά κεφαλήν εισοδημα μας είναι 12000. Ποιο από τα δύο παιδιά να αποποιηθεί του δικαίωματος της μετεγγραφής νομίζω καλύτερα ο γιος μου στη Θήβα. Θα εκτιμούσα παρά πολύ αν μου απαντουσατε σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερα ο γιός σας να αποποιηθεί τη μετεγγραφή και αν δεν γίνεται να φέρετε και τις 2 σας κόρες σας Αθήνα, να πάτε τις 2 κόρες σας Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρω τι επιλογές έχετε μέσα στο σύστημα.

      Το κατά κεφαλήν εισόδημα πρέπει να είναι κάτω των 12.500 ευρώ, οπότε το δικαιούστε.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα σας και σας ευχαριστώ πολύ ο νόμος λέει ότι όταν το εισόδημα είναι κατά κεφαλήν έως 12500 και ζητήσουν μετεγγραφη και τα δύο παιδιά σε τρίτη περιφέρεια να μην είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη οπότε αναγκαστικά θα ζητήσει μετεγγραφή η κόρη μου από Αλεξανδρούπολη που η σχολή της είναι ΑΕΙ αφού η άλλη σχολή στο Αργοστόλι είναι ΤΕΙ που δεν έχουμε πια στην Αθήνα και πάλι σας ευχαριστώ πάρα πολύ

      Διαγραφή
  41. Κύριε Πατση καλησπέρα, σας έγραψα και πιο πάνω. Πέρασα στο τμημα μηχανολογων μηχανικών στην Πάτρα. Έχω 5 μορια, θα μπορέσω να πάρω μεταγγραφη για Θεσσαλονίκη;. Ευχαριστω εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κύριε Πάτση θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε, τα μόρια με τα οποία εισήχθησαν πέρσι, το 2017 οι αθλητές στην Ιατρκή του ΑΠΘ, ο πρώτος και ο τελευταίος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Κύριε Πάτση συγχαρητήρια για τις εκτιμήσεις σας.Περασα στην κτηνιατρική Καρδίτσας, θα μπορέσω να έρθω με μετεγγραφή στη Θεσσαλονίκη εχοντας 5 μορια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέρσυ, η βάση ήταν 5 μόρια η βάση με μόρια πανελληνίων μόλις 21 μόρια πάνω από τη βάση της Καρδίτσας, οπότε αναλόγως τα μόρια των πανελλαδικών σου (όσο πιο κοντά δηλαδή είσαι στη βάση του ΑΠΘ) τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις. Με ένσταση πάντως δεν θα την χάσεις με τίποτα την μετεγγραφή.

      Διαγραφή
    2. Πέρασα 35η απέχοντας 138 μορια απο τη Θεσσαλονικη.Σας ευχαριστώ πολυ!

      Διαγραφή
  44. Ο γιος μου είναι στο 2ο έτος φυσικοθεραπείας στη Λαμία,η κόρη μου πέρασε στη νομική Θεσ/κης.Θα μπορέσει η κόρη μου να πάρει μετεγγραφή για Αθήνα ,βάσει νόμου,ή θα υποχρεώσουν το γιο μου να μετεγγραφεί εκείνος στη Θεσ/κη όπου υπάρχει το δικό του τμήμα.Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σας πω την αλήθεια, δεν γνωρίζω το σύστημα των αδελφών. Υποτίθεται ότι αφού υπάρχει αντίστοιχο τμήμα του γιού σας στην Θεσσαλονίκη, το πιο "λογικό" είναι να μετεγγραφεί εκεί ο γιός σας για να συντηρείτε ένα σπίτι. Νομίζω, όμως, ότι μπορείτε να επιλέξετε να φέρετε την κόρη σας Αθήνα, εφόσον δηλώσει ο γιός σας ότι δεν θα πάρει μετεγγραφή. Απλά σίγουρα θα έχετε μικρότερη προτεραιότητα.

      Διαγραφή
    2. Eπειδή έχει 5 μόρια ούτως ή άλλως(οικονομικά 4 και 1 μόριο από αδερφό φοιτητή),θεωρείτε ότι είναι προτιμότερο να αιτηθεί μετεγγραφή με αυτό τον τρόπο και πόσες πιθανότητες έχει η νομική Αθήνας να κλείσει στα 5 μόρια;

      Διαγραφή
    3. Κοιτάξτε, δεν ξέρω τα φετινά timelines διότι πέρσυ όπως θυμάστε τα αδέλφια άργησαν πολύ. 5 μόρια με ένσταση έχει πιθανότητες πιστεύω. Λογικά, πρώτα θα είναι οι κανονικές μετεγγραφές μετά οι ενστάσεις και μετά οι μετεγγραφές αδελφών. Οπότε με ότι τρόπο μπορείτε προσπαθήστε το!

      Διαγραφή
    4. Συγνώμη αν σας κουράζω.Θα ήθελα να μου απαντήσετε σε μια τελευταία ερώτηση.Αν είχαμε δηλώσει στο μηχανογραφικό της κόρης μου αντί νομική Θεσ/κη,νομική Κομο/νης θα ήταν σίγουρη η μετεγγραφή της στην Αθήνα,λογώ του ότι δεν υπάρχει το τμήμα του γιου μου εκεί;

      Διαγραφή
  45. κυριε πατση με 5 μορια μεταγραφη η κατε εξαιρεση μεταγραφη υπαρχει πιθανοτητα για χημικο αθηνας η θεσσαλονικη απο το χημικο.κρητης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλησπέρα σας..Είμαι 2ο έτος Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Κοζάνη,κάνω για 2η συνεχή χρονιά αίτηση μετεγγραφής και ένσταση για το αντίστοιχο τμήμα στη Θεσσαλονίκη.Πέρσι απορρίφθηκε...συγκεντρωνω συνολικά 5 μόρια(4 απο εισοδηματικά κριτήρια και 1 απο τριτεκνια).Πιστευετε έχω φέτος πιθανότητες με την ένσταση?? Έχω αγχωθεί πολύ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Κύριε Πατσή καλησπέρα.Φέτος έχασα τους μηχανολόγους μηχανικούς εμπ για 115 μόρια.Θεωρείτε ότι με το 10% της δεύτερης χρονιάς (4%) θα περάσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Φέτος έδωσα κανονικά και απείχα από την βάση 115 μορια, προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Γεια σας ! Γνωριζετε αν με τεσσερα μορια θα μπορουσα να παρω μεταγραφη απο πληροφορικη λαμιας για αθηνα με 14200 μορια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Θελω να ρωτησω για μεταγραφη σπο νομικη κομοτηνης σε αθηνα με 5 μορια κ σπιτι στξν αθηνα την παιρνβ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Γεια σας γνωρίζετε αν μπορώ να πάρω μεταγραφή από Οικονομικο πανεπιστήμιο Τρίπολη στη Κοζανη σε ένα παρόμοιο τμήμα οικονομικο τμήμα με κατά κεφαλήν εισόδημα κάτω από 3000 ευρώ που συνεπάγεται με 6 μόρια νομίζω έχω αγχωθει λίγο και δεν ξέρω αν έχω πιθανότητα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Με 4 μόρια υπαρχει πιθανότητα για το φυσικοθεραπειας Θεσσαλονίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Κύριε Πατση η κόρη μου έχει 7 μορια αυτή την στιγμή φοιτει στο ΠΑ Θεσσαλίας στο παιδαγωγικο υπάρχουν πιθανότητες για μετεγγραφή στο αντίστοιχο τμήμα του ΑΠΘ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Κ.ΠΑΤΣΗ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΡΩ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΜΕ ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΥΝΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ 10% ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Καλησπέρα σας κ Πάτση.
    Θα ήθελα να μου απαντήσετε στο κάτωθι ερωτημα μου αναφορικά με τις μετεγγραφές .Ο γιος μου ειναι τεταρτοετης φοιτητής στο μαθηματικό ΑΠΘ και διαμένουμε Θεσσαλονίκη .Η κόρη μου υπάρχει περίπτωση να πάρει μετεγγραφή Θεσσαλονικη λόγω αδελφού φοιτητή (γονεις δημόσιοι υπάλληλοι) ή πρεπει να καταθέσει στην κατηγορία για κοινωνικά κριτήρια ;
    Επίσης τι αφορούν οι κατα εξαίρεση μετεγγραφές ;
    Η κατοικία μου είναι Θεσσαλονίκη αλλά η οργανική μου σε νησί και ζητώ αποσπαση καθε χρόνο χωρίς να ειναι βέβαιο ότι θα την πάρω.Συντρεχει λόγο κατ εξαιρεση αυτή η περΙπτωση ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κάθε τέλος είναι μια νέα αρχή

Ανάλυση Επιδόσεων στα μαθήματα Ανθρωπιστικών Σπουδών (1ο πεδίο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών)

Εκτιμήσεις Τμημάτων 2ου πεδίου - Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών