Πανελλήνιες Εξετάσεις 2019

Καλησπέρα σε όλους τους αναγνώστες του blog,

Αύριο κλείνει η αυλαία των Πανελλαδικών εξετάσεων για άλλη μια χρονιά όσο αφορά τουλάχιστον τα βασικά μαθήματα για την εισαγωγή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Φέτος, αλλάζει πάλι ο χάρτης των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, αφού πλέον δεν υπάρχουν ΤΕΙ αλλά μόνο Πανεπιστήμια. Στο πλαίσιο αυτής της μεγάλης αλλαγής, υπάρχει σύμπραξη τμημάτων είτε δημιουργία νέων τμημάτων αλλά και αύξηση των θέσεων. Το πόσο θα επηρεάσει τη ζήτηση των τμημάτων η "πανεπιστημιοποίηση" των ΤΕΙ και ποια θα είναι η βάση των νέων σχολών είναι πράγματα που δεν μπορούν εκ των προτέρων να εκτιμηθούν, αφού έχουμε ένα μικρό μόνο δείγμα μεταβολής ζήτησης στα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (την προηγούμενη χρονιά).

Κατά τα άλλα αναμένουμε τα στατιστικά επίδοσης στα μαθήματα καθώς και της σημαντικότατης κλιμάκωσης των μορίων ώστε να γίνουν σχετικές αναλύσεις και να εκτιμηθεί η κίνηση των βάσεων ανά πεδίο συνολικά αλλά και ειδικά για αρκετά τμήματα (που ενδιαφέρουν αρκετούς από εσάς). 

Τέλος, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε για 4ο συναπτό έτος και 3ο με αυτό το blog, το οποίο δίχως καμία διαφήμιση και δίχως να έχω κάποιο όφελος από αυτό, έχει φτάσει τους 400.000 επισκέπτες!!! Και αυτό το οφείλω σε εσάς!

Αυτό που ΠΑΝΤΑ επισημαίνω είναι ότι προσπαθώ με τα διαθέσιμα στοιχεία και με την μέχρι τώρα εμπειρία μου να εκτιμήσω με όσο το δυνατόν περισσότερη ακρίβεια τις βάσεις των τμημάτων που σας ενδιαφέρουν δίχως όμως πάντα να συμβαίνει αυτό διότι τα μηχανογραφικά σας είναι αυτά που εν τέλει καθορίζουν τη βάση ενός τμήματος. Μακάρι, εγώ να είμαι εκτός των εκτιμήσεων αλλά εσείς να είστε εντός των τμημάτων της αρεσκείας σας.

Με αγάπη,

Πάτσης Χρήστος
Email επικοινωνίας: christos.patsis93@gmail.com

ΥΓ. Θα εκτιμούσα πολύ την κοινοποίηση του blog αυτού αλλά και των αναρτήσεων που θα κάνω από εδώ και πέρα, ώστε το blog να κρατάει συντροφιά και να πληροφορεί όλο και περισσότερα άτομα.

Σχόλια

  1. Αναμένουμε τις φετινές σου εκτιμήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ! Δεν έχω τον αντίστοιχο ελεύθερο χρόνο όπως και τις προηγούμενες χρονιές αλλά θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό :)

      Διαγραφή
  2. Καλησπερα κ Πατση. Με 18679 μορια με το 4% πιανω ιατρικη; Ευχαριστω εκ των πφοτερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός απροόπτου θα είσαι εντός Ιατρικής και μάλιστα μπορεί και όχι αποκλειστικά στο ΔΠΘ (Λάρισα-Ιωάννινα-Ηράκλειο) είναι ισοπίθανα.

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα σας.Εχω γράψει 16.890 και είμαι στο χημικό Ιωάννινα.Με 10% πιστεύετε πιάνω χημικό Ηράκλειο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου φαίνεται δύσκολο. Τα χημικά εμφανίζουν πολύ μεγάλη αύξηση στο 6%. Καλό είναι να δοκιμάσεις με μετεγγραφή. Ακόμα και με 0 μόρια μπορείς να περάσεις, αν ισχύσει αυτό το σύστημα και φέτος.

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα σας. Με 18318 μόρια με το 10% πιάνω Οδοντιατρική; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι δεν έχεις πολλές πιθανότητες. Δε σου κρύβω όμως ότι θα κριθούν σε 1-2 δεκάδες μορίων. Με το 4%, αν συνεχίσεις να το θέλεις θα πιάσεις. Καλή επιτυχία.

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα σας! Κατά πόσο θεωρείτε ότι θα πέσουν οι βάσεις του φυσικού Αθήνας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένουμε α) σήμερα Παρασκευή απόγευμα τα στατιστικά βαθμολογιών ανά μάθημα ώστε να τα επεξεργαστώ και να κάνω τις πρώτες αναλύσεις-εκτιμήσεις ανά πεδίο και επιμέρους βαθμολογικές κλάσεις και β) μέσα στην επόμενη εβδομάδα την κλιμάκωση μορίων ώστε να προσαρμοστούν αναλόγως οι εκτιμήσεις και να συνεκτιμηθούν και άλλες παράμετροι όπως μεταβολή θέσεων, προβλεπόμενη μεταβολή ζήτησης σε συγκεκριμένα τμήματα κλπ. Οι πρώτες εκτιμήσεις από το (α) αναμένονται να κοινοποιηθούν μέχρι και 7 Ιουλίου ενώ οι τελικές εκτιμήσεις αναμένονται να κοινοποιηθούν σταδιακά μέσα στον Ιούλιο (ίσως πιάσουμε και αρχές Αυγούστου).

      Διαγραφή
  6. Τα στατιστικά των μαθημάτων που ακούγονται πριν την ανακοίνωση ή που υπολογίζονται αργότερα μετά την ανακοίνωση των βαθμών, είναι κοινά για δύο πεδία όπως π.χ. για τα Μαθηματικά υπολογίζονται ξεχωριστά για κάθε πεδίο ή είναι κοινά; Νομίζω ότι η κατανομή των βαθμών θα πρέπει να γίνεται ξεχωριστά ανά πεδίο στα κοινά μαθήματα για να υπολογιστούν οι βάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απάντηση σε όλα αυτά που λες είναι μία.
      Κλιμάκωση βαθμολογιών ανά ομάδα προσανατολισμού.

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα κύριέ Πατση. Έχω γράψει 18.299, έχω ελπίδες για ιατρική Αλεξανδρουπολης ? Ξέρω ότι είναι ακόμα νωρίς απλα έχω αγχωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι νωρίς ακόμα, διότι δεν έχω επεξεργαστεί τα στατιστικά.
      Θα προσπαθήσω το συντομότερο δυνατό να σας δώσω μια πρώτη εκτίμηση για την κίνηση των βάσεων ανά πεδίο.

      Διαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα σας. Συγχαρητήρια για το έργο σας. Με 18653 πιάνω διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών Πειραιά; Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει πρώτα να εκτιμήσω την κίνηση των βάσεων στο 1ο πεδίο και να προσαρμώσω έπειτα και τα στατιστικά ειδικών μαθημάτων τα οποία δεν έχουν βγει ακόμα.

      Διαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα, θα ηθελα να ρωτήσω αν πιστεύετε οτι οι πολιτικοι μηχανικοί Αθηνας μπορεί να πεσουν 300 μορια. Ποιες ειναι οι προβλεψεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπερα
    Εχω 18769 μορια, ειμαι περιπου 40 μορια κατω απο την περσινη βαση ιατρικης θεσσαλονικης
    Με βαση τα πρωτα στατιστικα μια τετοια πτωση ειναι εφικτη ωστε να πιασω ιατρικη θεσσαλονικης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα ήταν σωστό να κάνω εκτίμηση αν πρώτα δεν κάνω την ανάλογη επεξεργασία των στατιστικών. Θα ανέβει νέο post το συντομότερο δυνατόν.

      Διαγραφή
  15. Καλα αποτελεσματα σε ολα τα παιδια! Περιμενουμε τις εκτιμησεις σας! Μακραν οι πιο αξιοπιστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα, κάποια εκτίμηση για το τμήμα πληροφορικής με εφαρμογές στην βιοϊατρική Λαμίας; Είναι στο δεύτερο και τρίτο πεδίο. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα σας κύριε Πάτση και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις εκτιμήσεις σας. Για οικονομικούς λόγους, οι γονείς μου θα ήθελαν να ξέρουν εάν θα καταφέρω με 10.007 μόρια να εισαχθώ στη σχολή Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σάμο; Η περσινή βάση της σχολής ήταν 9.467 μόρια και η πρόσβαση σε αυτήν γίνεται μόνο μέσω του 2ου πεδίου. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα! Με 11206 στο 1ο πεδίο περνάω στη σχολή Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου;
    Ευχαριστώ για το χρόνο σας!
    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  19. Καλησπέρα κύριε Πάτση. Τι πιθανότητες έχει ο γιος μου με 13.456 μόρια να περάσει στο τουριστικών σπουδών ΠΑΠΕΙ; Πέρυσι η βάση ήταν 13.488.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα κυρία Χρήστο έχω 10445 μόρια υπαρ ει περίπτωση να περάσω στη Πάτρα οικονομικά που πέρσι ήταν 10560?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τι εκτιμήσεις υπάρχουν φέτος για τη βάση των αξιωματικών αστυνομίας; Συγχαρητήρια για την ενημέρωση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κάθε τέλος είναι μια νέα αρχή

Ανάλυση Επιδόσεων στα μαθήματα Ανθρωπιστικών Σπουδών (1ο πεδίο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών)

Εκτιμήσεις Τμημάτων 2ου πεδίου - Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών